Wanneer grasmatten leggen?

Wanneer grasmatten leggen?.

Om er voor te zorgen dat de grasmatten zich goed en snel aan de ondergrond hechten is het van belang dat ze in de goede tijd worden gelegd, dat ze na afloop worden gewalst en dat ze in de goede volgorde worden gelegd.

Wanneer kunt u het beste grasmatten leggen?

Theoretisch gesproken kan het hele jaar gras worden gelegd, zolang het maar niet vriest. Als het vriest dan is de grond te hard en daardoor niet te bewerken. Bovendien groeit het gras niet onder een temperatuur van 6 graden waardoor het gras ook niet kan wortelen. Als de ondergrond te vochtig is is het ook niet verstandig om de grasmatten te leggen. De grond is dan te drassig waardoor er oneffenheden kunnen optreden in de ondergrond.

Er zijn dus drie factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het leggen van de grasmatten:

  • Hardheid van de ondergrond
  • Temperatuur
  • Vochtigheid van de bodem

De beste tijd dat er aan de bovengenoemde voorwaarden kunnen worden voldaan is de periode tussen maart en november. Hoewel, als u in maart uw grasmatten legt dan heeft u er de hele zomer alvast plezier van.

Grasmatten leggen voorjaar

Ondanks dat er regelmatig natte perioden in het voorjaar zijn lijkt deze periode uitermate geschikt. De graszoden wortelen relatief snel en hebben dankzij de regen minder water nodig dan in de zomer. Zodra het mooi weer is en u de tuin in wilt liggen de graszoden vastgegroeid en heeft u een volwaardig gazon. Wat wilt u nou nog meer?

Grasmatten leggen zomer

In de zomer zijn vrijwel alle omstandigheden ideaal voor het leggen van graszoden. Goede temperaturen voor het gras, droge grond en gras dat in de pei van de groei zit. Zijn er dan geen nadelen te benoemen? Jawel, sproeien is een dagtaak. De gelegde graszoden vragen om een grote hoeveelheid water. Zolang u ervoor zorgt dat de graszoden voldoende water krijgen hoeft u zoch nergens zorgen om te maken.

Grasmatten leggen najaar

Ook in het najaar kunnen er uitstekend graszoden gelegd worden. Sterker nog, misschien is dit wel de beste periode. Helaas heeft u er zelf niet veel plezier meer van dat jaar. Toch zullen de graszoden blij zijn met uw beslissing in het najaar gelegd te worden. Dankzij de goede bodemtemperatuur wortelen ze snel en hebben ze de hele winter om sterke wortels aan te maken. In het voorjaar heeft u een super sterk gazon! 

Vrijblijvende offerte?


Graszoden


Oppervlakte m²

Soort grond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?