Grondbewerking

Wilt u ook een fraaie nieuwe grasmat laten aanleggen met graszoden? Dat is mogelijk! Maar realiseer u echter wel dat goed voorbereidend werk vereist is. De grondbewerking moet correct zijn uitgevoerd om tot een mooie en strakke grasmat te komen. Besteed dus genoeg aandacht aan het bewerken van de grond, anders wordt de kwaliteit simpelweg niet gegarandeerd.

Goede voorbereiding op grondbewerking

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat hebben we vaker gehoord. Toch vergeten we dit weleens in ons enthousiasme. We willen tenslotte zo snel mogelijk de grasmatten in onze tuin hebben liggen. De voorbereiding - de grondbewerking dus - schiet er dan bij in. Daardoor hebt u wellicht na jaren nog last van kuilen, verzakkingen of kleine oneffenheden. En dat is zonde.

Aarde in een hand
Voorbereiding gazon aanleg

Wat is de staat van uw grond?

Alvorens te beginnen met alles wat met grasmatten leggen te maken heeft, dient u kennis te nemen van de staat van uw grond. Dat betekent concreet dat u onderstaande vragen moet kunnen beantwoorden.

  • Bestaat mijn tuin uit kleigrond?
  • Is de grond in mijn tuin te droog?
  • Is de grond in mijn tuin waterdoorlatend genoeg?
  • Wat is het mineralengehalte van de grond?
  • Zijn extra voedingsstoffen noodzakelijk voor mijn grond?

Als de grond in uw tuin in orde is, kan begonnen worden met de voorbereidingen behorende bij het leggen van de grasmatten. Houd bij deze voorbereidingen een juiste volgorde aan. Pas dan wordt uw nieuwe grasmat een succes.

Dit zijn de voorbereidende werkzaamheden:

  • Grond frezen
  • Grond walsen
  • Grond egaliseren
  • Grond bemesten

Grond frezen

Alvorens de grasmatten worden gelegd, moet de grond luchtig en bewerkbaar worden gemaakt. Dat wordt bewerkstelligd met het frezen van de grond. Tijdens het frezen is het voor u eenvoudig de takjes, de steentjes en de resterende oude wortels handmatig te verwijderen. Uw grond is nu goed bewerkbaar.

Grond walsen

Nadat de grond is gefreesd, kan het walsen van de grond beginnen. Alle lucht wordt hierdoor uit de grond geperst. Dat is noodzakelijk, omdat daardoor de kans op kuilen en verzakkingen wordt weggenomen. Voor de toekomst is dat wel een prettige gedachte.

Grond egaliseren

Nadat de lucht uit de grond is geperst, is het mogelijk te starten met egaliseren. Het verkrijgen van een mooi en egaal oppervlak is noodzakelijk voor een goed eindresultaat. Tenminste, als u geen kuilen en hobbels in uw grasmat wil.

Grond bemesten

Voordat de grasmatten worden gelegd, dient het bemesten van de grond nog te worden uitgevoerd. Vergeet dit niet te doen. In mest zitten groeistoffen die uw nieuwe grasmatten nodig hebben voor de hechting. Tevens zullen de wortels sneller groeien als de grasmatten eenmaal zijn gelegd.

Gaat u de voorbereidende werkzaamheden zelf uitvoeren? Of laat u hiervoor de vakkundige hoveniers van Graszodenleggen.be komen? Wij nemen u graag al het werk uit handen. U bent dan ook van verzekerd dat alle werkzaamheden zeer professioneel worden uitgevoerd. Kijk eens verder op de site naar onze concurrerende tarieven en vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. U krijgt van ons dan een persoonlijke offerte toegestuurd.

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?


Graszoden


Oppervlakte m²

Soort grond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?