Graszoden leggen

Graszoden leggen oftewel het leggen van grasmatten is niet zo eenvoudig. Natuurlijk mag u het zelf proberen, maar het is een klus die nauwlettend uitgevoerd moet worden. Het inschakelen van een professional is geen overbodige luxe. Twijfelt u nog aan uw eigen capaciteiten of hebt u simpelweg geen zin? Raadpleeg de erkende hoveniers van Graszodenleggen.be.

Op deze pagina behandelen we de volgende aspecten:

  • Wanneer grasmatten leggen?
  • Waar grasmatten leggen?
  • Stappenplan graszoden leggen

Wanneer grasmatten leggen?

Bij succesvol graszoden leggen is een aantal zaken belangrijk. Eén daarvan is het moment van grasmatten leggen. Gedurende een jaar kan een grasmat een paar maanden niet worden gelegd. Tenminste, dat wordt sterk afgeraden. Als het vriest, is grasmatten leggen niet wenselijk. Sterker nog, het is onmogelijk omdat de grond dan niet bewerkbaar is. Ook is het zo dat de grasmatten niet geleverd kunnen worden. Ze liggen dan tenslotte bevroren op de akkers en kunnen niet worden losgesneden.

Het kan natuurlijk gebeuren dat het begint te vriezen als uw grasmatten nog maar net zijn gelegd. Is dat kwalijk? Nee, dat is geen enkel probleem? De hechting van de A-kwaliteit grasmatten zal dan eventjes op zich laten wachten. Nadat de dooi is ingetreden, zal de hechting alsnog plaatsvinden en gaan de wortels weer groeien. Uw nog jonge grasmat sterft dus niet af. het leggen van de grasmat kan het best plaatsvinden van maart tot en met november. Zolang het maar niet vriest.

Opgerolde Graszoden
Opgerolde Graszoden

Waar grasmatten leggen?

Graszodenleggen.be komt altijd naar u toe. In welk deel van Vlaanderen u zich ook bevindt, voor onze hoveniers is geen afstand te ver. Woont u ver weg, dan zou vanwege de planning het leggen van de grasmat iets langer op zich kunnen laten wachten. Echter, het lukt ons altijd om binnen 3 weken de door u bestelde grasmat te komen leggen.

Stappenplan graszoden leggen

Het leggen van grasmatten vraagt om enige ervaring. Het is relatief zwaar werk en u dient dus in een redelijke conditie te zijn. De erkende hoveniers van Graszodenleggen.be werken altijd volgens een succesvol stappenplan, namelijk:

  • Bewerken van de grond
  • Leggen van de grasmatten
  • Walsen van de grasmatten
  • Opleveren werkzaamheden
  • Garantie en schoon achterlaten werkplek

Bewerken van de grond

Grondbewerking is van groot belang. Want de bodem zal te allen tijde luchtig en dus bewerkbaar moeten zijn. Om dit te realiseren wordt door de hoveniers van Graszodenleggen.be een frees gebruikt. Hiermee wordt de grond omgeploegd, waarna het restant van de werkzaamheden verricht kan worden. Middels het harken worden alle ongewenste elementen uit de grond verwijderd, zoals takjes, steentjes en oude wortels. Het walsen en egaliseren vindt nu plaats. Dit moet goed gebeuren om eventuele verzakkingen tegen te gaan.

Leggen van de grasmatten

Het leukste moment is aangebroken. De grasmatten kunnen nu worden gelegd. Het uitbesteden van deze werkzaamheden is aan te raden. Professionele hoveniers zijn in staat de grasmatten op een perfecte wijze in uw tuin te leggen. Het zal allemaal naadloos op elkaar aansluiten, zodat het een fraaie egale vlakte wordt.

Walsen van de grasmatten

Het walsen van de grasmat is van evident belang. Het is tenslotte pas prettig spelen op het gras, als de grasmatten keurig egaal zijn gelegd. Het regelmatig walsen van de grasmatten tijdens het proces van leggen mag daarom niet achterwege blijven. Verzakkingen willen we niet. Het zou zonde zijn om na een jaar te constateren dat de eerste kuilen al zichtbaar zijn. Maakt u gebruik van de diensten van Graszodenleggen.be, dan zal dat nimmer gebeuren.

Opleveren werkzaamheden

Nadat de grasmatten op een professionele wijze zijn gelegd, worden de werkzaamheden samen met u opgeleverd. Wij willen namelijk graag dat u tevreden bent op het moment dat wij verdergaan naar een volgende klus. Eventuele vragen worden ter plekke beantwoord, en problemen worden opgelost voordat wij vertrekken. U ontvangt van ons een boekwerk met alle onderhoudsinstructies. Zodoende kunt u er zelf voor zorgen dat de grasmat nog lang mooi blijft.

Garantie en schoon achterlaten werkplek

Is het geven van garantie nodig? Wij vinden eigenlijk van niet, omdat wij vertrouwen op onze grasmatten van A-kwaliteit. Toch verstrekken wij uit voorzorg 3 maanden garantie. Wij willen tenslotte dat u met een goed en veilig gevoel uw nieuwe grasmat aanschouwt. Nadat uw tuin door onze medewerkers is opgeruimd vertrekken zij naar een volgende klus.

Vrijblijvende offerte

Uw grasmatten laten leggen is bij Graszodenleggen.be in vertrouwde handen. Hebt u nog vragen? Zijn er nog onduidelijkheden? Of wilt u weten of wij ook bij u komen leveren? Bel of mail ons. Ook voor een vrijblijvende offerte met onze scherpe tarieven zijn wij altijd voor u bereikbaar.

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?


Graszoden


Oppervlakte m²

Soort grond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?