Graszoden laten leggen

Er zijn meerdere redenen om het grasmatten laten leggen uit te besteden. Ten eerste zijn het relatief zware werkzaamheden, dat is al reden genoeg om het een expert te laten doen. Ten tweede weet u bij uitbesteding dat het werk snel en correct zal worden uitgevoerd. Zelf ploeteren mag, maar is eigenlijk niet nodig. Benader Graszodenleggen.be voor onze professionele legservice. Wij helpen u er graag mee.

Hoe werkt de legservice?

De legservice van Graszodenleggen.be is gemakkelijk, betaalbaar en comfortabel. Enkele zaken hierin zijn belangrijk. Wilt u gebruikmaken van onze legservice, dan dient u minimaal 25 m2 te bestellen. Onze scherpe tarieven zijn er al vanaf € 5,50 per m2. Kiest u voor onze legservice? Dan kiest u eveneens voor onze grasmatten van A-kwaliteit. De grasmatten worden op een vakkundige wijze door onze hoveniers in uw tuin gelegd. Succes verzekerd!

Opgerolde graszoden
Mooi groen strak gazon

Grasmatten laten leggen - het stappenplan

Het leggen van grasmatten gaat niet vanzelf. Alvorens men begint, dient met een heus stappenplan te maken. Slechts dan bent u ervan verzekerd dat het gras op een correcte wijze is gelegd. Laat u de graszoden leggen? Dan gebruiken wij het hieronder beschreven stappenplan.

 • Stap 1 - Grond frezen
 • Stap 2 - Walsen bodem
 • Stap 3 - Egaliseren bodem
 • Stap 4 - Nogmaals walsen en bemesten
 • Stap 5 - Graszoden leggen

Stap 1 - Grond frezen

De grond moet goed bewerkt zijn. Pas dan is het mogelijk om op een succesvolle wijze de grasmatten te leggen. De grond moet dus worden gefreesd. Dat wil zeggen dat de grond hierdoor luchtig en dus bewerkbaar wordt. Tevens worden tijdens dit proces de oude wortels, steentjes en takjes uit de bodem verwijderd.

Stap 2 - Walsen bodem

In het gehele proces wordt er meerdere keren gewalst. Nu is het tijd voor de eerste keer. De lucht moet uit de grond worden gehaald en dat vindt plaats tijdens het walsen. Walsen heeft voornamelijk als doel het optreden van verzakkingen in een later stadium tegen te gaan. Want uw grasmat wordt er natuurlijk niet mooier op als na een jaar blijkt dat uw grasmat inzakt.

Stap 3 - Egaliseren bodem

Nadat de bodem voor de eerste keer is gewalst, kan de egalisatie worden verricht. Voordat de grasmatten moeten worden gelegd, is het raadzaam om de bodem helemaal plat te krijgen. Pas dan is het mogelijk om uw grasmatten op een fraaie en correcte wijze gelegd te krijgen. Egaliseren is niet moeilijk, maar wel o zo belangrijk.

Stap 4 - Nogmaals walsen en bemesten

Na het egaliseren moet de bodem uit voorzorg wederom worden gewalst. De laatste oneffenheden kunnen op deze wijze verdwijnen en de grond is nu klaar om te worden bemest. Een goede bemesting zorgt voor het goed en snel hechten en aangroeien van de grasmatten. Het leggen kan na de bemesting aanvangen.

Stap 5 - Graszoden leggen

Het leukste deel van de werkzaamheden gaat nu beginnen: het leggen van de grasmat! U ziet de tuin nu snel veranderen in het ideale plaatje dat u voor ogen had. De grasmatten worden door de hoveniers van Graszodenleggen.be goed en zorgvuldig gelegd. Nog eenmaal gaat men walsen; dit om het laatste beetje lucht uit de bodem te persen. Zodoende worden de grasmatten goed tegen de bodem aan gedrukt en zal de hechting snel plaatsvinden.

De medewerkers van Graszodenleggen.be zijn nu klaar. Samen met u gaan zij de werkplek opleveren. U hebt nu nog alle ruimte voor opmerkingen en vragen. Uw tuin wordt opgeruimd en we hopen dat de grasmat helemaal naar wens is. Hieronder vertellen we u in het kort nog de voordelen van onze professionele legservice.

Voordelen van de legservice

 • De grasmat wordt mooi egaal gelegd
 • De grasmat wordt door erkende hoveniers gelegd en afgewerkt
 • De grasmat heeft een fraaie donkergroene kleur
 • De grasmat wordt binnen 1 dag gelegd
 • De grasmat is door ons reeds een jaar lang goed bemest
 • U krijgt van ons instructies voor het onderhoud
 • U krijgt één seizoen garantie op de gelegde grasmat

Graszoden laten leggen op één dag!!

Benader Graszodenleggen.be en geniet van de vele voordelen die wij u bieden. U krijgt een gezonde en oersterke grasmat. Wij leggen deze tegen een aantrekkelijk tarief. Reageer snel! Dan ligt uw nieuwe grasmat reeds binnen 3 weken in uw tuin. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?


Graszoden


Oppervlakte m²

Soort grond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?