Graszoden

Een fraaie grasmat kan bepalend zijn voor uw hele tuin. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor de juiste grasmatten. Een mooi eindresultaat levert in de lente en in de zomer een bijdrage aan het hele gezinsleven. De tuin is mooi. Uw grasmat is prachtig. En het gemoed is goed. Raadpleeg de erkende hoveniers van Graszodenleggen.be. De zomer kan beginnen!

Graszoden kweken

Het hebben van een fraaie grasmat in uw tuin is prettig. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Voordat onze grasmatten bij u in de tuin liggen te pronken, hebben deze reeds een jaar lang op de akkers liggen wortelen. Daar hebben zij alle zorg gekregen die zij verdienen. Het gevolg is dat onze A-kwaliteit grasmatten oersterk zijn. Al die tijd hebben zij mogen genieten van de juiste hoeveelheid water en de benodigde voedingsstoffen. Pas na een jaar durven wij van Graszodenleggen.be te zeggen: de grasmatten zijn gereed!

12 maanden zorg - wat houdt dat exact in? Wij begrijpen dat u alleen de beste grasmatten in uw tuin wilt hebben. Nou, dat is mogelijk. Gedurende een jaar zijn uw toekomstige grasmatten driemaal in de week gemaaid. Daardoor zijn de graszoden niet alleen sterk maar ook dichtbegroeid. Ook hebben de grasmatten op elk gewenst moment de benodigde bemesting gekregen. Naast al deze zorg is de grasmat meerdere keren gecontroleerd op de aanwezigheid van onkruid en ongedierte. Het resultaat: de beste grasmatten die u zich maar kunt wensen.

Verse graszoden
Verse graszoden

Grasmatten zonder plastic netten

Niet elke consument weet het. Maar sommige grasmatten zijn gekweekt met behulp van plastic netten. Doorgaans doet men dit om het proces van kweken van grasmatten te versnellen. Men plaatst de plastic netten als het inzaaien gaat beginnen. Op dat moment zorgen ze voor extra stevigheid. Dat lijkt prima, maar aan deze gekunstelde manier van kweken doet Graszodenleggen.be niet mee.

Wij leveren slechts grasmatten die uit zichzelf de sterkte hebben die ze zo uitzonderlijk maakt. Dat komt omdat wij het geduld hebben om de grasmatten gedurende lange tijd te laten wortelen op de akkers. Zo verloopt het kweekproces op een natuurlijke wijze en krijgt het de sterkte die het zo kenmerkt. Op deze natuurlijke wijze wordt het een fraai, stevig en dichtbegroeid geheel. Onze graszoden zijn hierdoor stevig genoeg en hebben die plastic netten simpelweg niet nodig.

Afmetingen van de graszoden 

Wilt u uw grasmat zelf leggen? Dan is de afmeting van de grasrollen van groot belang. Zo weet u tenminste hoeveel grasrollen u nodig hebt voor uw tuin. Kiest u voor een grasmat van Graszodenleggen.be? Dan krijgt u grasrollen met een afmeting van 1 m2. Dat betekent dat de grasmat 40 cm breed is en 250 cm lang. Dat zijn de standaardafmetingen. Het gewicht - 15 tot 20 kilogram - kan daarentegen afhankelijk van de weersomstandigheden variëren.

Onze graszoden van A-kwaliteit

Wilt u graag een nieuwe grasmat? Dan wilt u verzekerd zijn van de allerbeste kwaliteit. Dat komt goed uit. Graszodenleggen.be is in staat bij u een grasmat van A-kwaliteit te leggen. Onze grasmatten worden eveneens gebruikt voor de aanleg bij wereldberoemde voetbalclubs. Het zal niet de eerste keer zijn dat er Champions League-wedstrijden worden gespeeld op de grasmatten die ook bij u in de tuin kunnen komen te liggen. Succes verzekerd dus!

Kenmerken grasmat A-kwaliteit

Vanwege een aantal kenmerken van onze A-kwaliteit grasmatten, durven wij te stellen dat wij de beste grasmatten hebben die u zich kunt wensen. Hieronder treft u enkele kenmerken:

 • Graszoden zijn bestand tegen regelmatige betreding.
 • Graszoden zijn bij levering vrij van onkruid en ongedierte.
 • Graszoden hebben een hoge sierwaarde.
 • Graszoden hebben een fraaie donkergroene kleur.
 • Graszoden zijn bestand tegen regelmatig maaien.
 • Graszoden hebben bij u in de tuin een snelle kieming.
 • Graszoden zijn gekweekt zonder het gebruik van plastic netten.

Diverse grassoorten

De grasmat van Graszodenleggen.be is sterk vanwege de vele verschillende grassoorten die worden gebruikt. Alle positieve eigenschappen van elke grassoort ziet u terug in uw grasmat. Een uitgebalanceerd zaadmengsel is dus een vereiste. Dit mengsel bestaat uit de volgende ingrediënten:

 • 10% roodzwenkgras (met fijne uitlopers)
 • 20% Engels raaigras
 • 35% veldbeemgras
 • 35% roodzwenkgras (van het gewone soort)

Nieuwsgierig naar onze grasmatten?

Nu is het tijd om onze grasmatten eens uit te proberen en deze te laten leggen. De grasmatten van Graszodenleggen.be zullen u op geen enkele wijze teleurstellen. Laat u overtuigen op de pagina Afgeronde projecten. Daar treft u enkele voorbeelden en ziet u hoe fraai en dichtbegroeid de grasmatten eruitzien. Hebt u nog vragen? Of is niet alles duidelijk? Of wilt u graag meteen een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op via info@graszodenleggen.be.

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?


Graszoden


Oppervlakte m²

Soort grond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?