Gazon vervangen

Het vooruitzicht is prettig. De zomer is in aantocht en het gazon in de tuin wordt binnenkort vervangen. “Maar kan ik zelf iets doen waardoor mijn grasmat nog sneller gelegd wordt?” Bij het vervangen van een gazon hoort ook het verwijderen van de oude grasmat. Om de prijs te drukken kunt u dat zelf doen. U kunt er echter ook voor kiezen dit te laten uitvoeren door de professionals van Graszodenleggen.be.

Waarom uw bestaande gazon vervangen?

Aan het vervangen van de huidige grasmat is vaak al veel getwijfel voorafgegaan. Zullen we wel? Zullen we niet? Toch zijn er doorgaans genoeg redenen om de grasmat juist wél te vervangen. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met het onkruid of het mos dat zich in de grasmat bevindt. Ook kan het zijn dat de grasdichtheid u niet bevalt. Er zijn simpelweg te veel kale plekken.

Als u daadwerkelijk kiest voor het compleet vervangen van uw grasmat en dus het leggen van nieuwe A-kwaliteit graszoden, dan heeft Graszodenleggen.be een goed advies voor u. Wanneer het aanwezige onkruid en mos de reden is voor de aanstaande vervanging, zorg er dan voor dat deze eerst op een juiste en doeltreffende wijze zijn verwijderd. Laat u bijvoorbeeld de oude uitlopers in de ondergrond zitten, dan is de kans op terugkomst van mos of onkruid in de nieuwe grasmatten aanwezig.

Mooi groen strak gazon
Graszoden snijder

Hoe wordt mijn oude grasmat vervangen? 

Gaat u zelf de oude grasmat verwijderen? Of benadert u hiervoor erkend hoveniersbedrijf Graszodenleggen.be? Wie het ook uitvoert, het is verstandig om bij het verwijderen van de oude grasmat het volgende stappenplan binnen handbereik te hebben.

  • Het onkruid moet uit het oude gazon zijn verdwenen. Anders is het risico groot dat dit terug komt.
  • Als u het onkruid en mos hebt verwijderd, dient u nog 14 dagen te wachten voordat u het gazon vervangt.
  • Gebruik een motorisch aangedreven graszodensnijder. Met dit apparaat kunt u de oude grasmat eenvoudig loshalen.
  • Nadat het gros machinaal is verwijderd, dient u het restant - dat zijn de randen - handmatig te verwijderen.
  • Deponeer al het losgesneden gras met een riek in een kruiwagen en laad deze niet te vol.
  • De grasmatten kunnen nu afgevoerd worden. Gelieve dit wel op een juiste en wettelijke manier te doen.
  • De A-kwaliteit grasmatten van Graszodenleggen.be kunnen nu met een gerust hart in uw tuin worden gelegd.

Vervang de oude grasmatten op een vakkundige manier. Het is aan u de vraag of u met uw nieuwe grasmatten wederom het risico wil lopen op de aanwezigheid van onkruid en mos. Kies daarom voor professionaliteit en laat alle werkzaamheden uitvoeren door de hoveniers van Graszodenleggen.be. U bent dan verzekerd van een perfect gelegde grasmat. Kiest u voor ons? Dan is het afvoeren van de oude grasmat in de prijs inbegrepen.

Vrijblijvende offerte

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Onze hoveniers komen graag naar u toe. Laat u verrassen door de concurrerende tarieven en de voortreffelijke service. Vrijblijvend maken wij voor u een offerte op maat. Twijfel niet en bel of mail ons!

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?


Graszoden


Oppervlakte m²

Soort grond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?