Engerlingen

Engerlingen in uw gazon

Engerlingen zijn meestal minder talrijk en lastiger dan de emelten. Ze hebben bruine koppen en crème witte sikkelvormige lijven met drie paar poten. Deze insecten leven soms wel drie jaar onder het gazon voordat ze verpoppen. De volwassen dieren zijn de meikevers, die eind mei en begin juni tevoorschijn komen en na het paren eieren leggen in het gazon. De hele cyclus begint dan weer opnieuw.

Heeft u last van gele plekken in het gazon?

Gazons die in droge periode last krijgen van plaatselijke gele plekken kunnen aangetast zijn door engerlingen. De insecten hebben dan op die plekken van de wortels van het gras gegeten. Het gras heeft in droge perioden niet de mogelijkheid zich te herstellen. Het gras dat op die plekken uitdroogt, kleurt geel.

Engerlingen opsporen

U kunt de engerlingen aantreffen onder het gazon. Daarvoor snijdt u een zode uit en klapt deze om. In aangetaste delen van het gazon is de kans groot dat u de insecten zult aantreffen. U kunt ook in mei en juni uitkijken naar de kevers die in uw gazon hun eitjes komen leggen. Als de kevers aanwezig zijn is de kans groot dat er al oudere exemplaren in het gazon zitten. Een laatste indicatie voor de engerlingen zijn de vogels die de larven op hun menu hebben staan. Deze kunnen zeker in bosrijke gebieden talrijk aanwezig zijn. Diverse soorten kraaien, spechten, merels etc. komen graag op uw gazon op zoek naar engerlingen. Hierbij halen ze uw gazon open en richten vaak grote schade aan.

Engerlingen bestrijden

Bestrijd de larven eind mei en juni met een geschikt chemisch middel. De larven zijn dan net uitgekomen en kwetsbaar. De chemische middeltjes werken op twee manieren, allereerst komt het direct bij de insecten binnen. Bovendien neemt de plant het in zich op, de insecten krijgen het binnen bij het eten van de grasplanten.

Beschadigd gazon herstellen

Delen van het gazon die aangetast zijn door de insecten en hun belagers kunt u herstellen. Dit kan door de delen opnieuw in te zaaien. Het kan ook aangepakt worden door graszoden te leggen. Dit kunt u zelf doen, maar voor grotere oppervlakten kunt u ons ook inschakelen. U bent dan snel weer verzekerd van een mooi, groen gazon. Via het offerte formulier kunt u bij ons een aanvraag doen voor het vervangen van het gazon.

Laatste Nieuws

Voltooide Projecten

Vrijblijvende offerte?


Graszoden


Oppervlakte m²

Soort grond


Gazonmest

Oud gazon verwijderen en afvoeren?

Vragen?